ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SKODA

ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Από το 1895, τα χρόνια των πρωτοπόρων της αυτοκινητοβιομηχανίας, η μάρκα ŠKODA παρακολουθεί τις τεχνολογίες αιχμής και τις καινοτομίες. Η χαρά της κινητικότητας και όλα όσα σχετίζονται με αυτή αρχικά βρήκαν την τεχνολογική έκφρασή τους στα ποδήλατα, στη συνέχεια στις μοτοσικλέτες και στο τέλος στα αυτοκίνητα. Μοντέλα που ήταν πάντα μπροστά από τον καιρό τους. Είναι η αφοσίωσή μας στην εναρμόνιση της σχεδίασης, της λειτουργικότητας και της καινοτομίας που οδηγεί την εφευρετικότητά μας εδώ και 125 χρόνια. Το 2020, αφήσαμε για λίγο το μέλλον, για να κοιτάξουμε το παρόν και να εορτάσουμε το παρελθόν μας.

125 ΧΡΟΝΙΑ ŠKODA AUTO

Εξερευνήστε τη διάσημη ιστορία της ŠKODA. Τα εικονικά αυτοκίνητα, οι σχεδιαστές τους, ορόσημα, νίκες σε μηχανοκίνητα αθλήματα και τεχνολογικές καινοτομίες - όλα αυτά και περισσότερα διαμόρφωσαν τη λαμπρή ιστορία της εταιρείας. Μάθετε τα πάντα για αυτό από τρέχοντα και προηγούμενα άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις αναμνήσεις της ŠKODA, ξεκινώντας από την ίδρυση της εταιρείας το 1895 μέχρι τη σημερινή μέρα, και εξερευνήστε την πλούσια κληρονομιά της, που ξεχειλίζει από σπουδαία αυτοκίνητα και μοναδικές στιγμές.

ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Οδηγήστε ένα βίντατζ ŠKODA. Πάτε πίσω στον χρόνο μαζί μας και καθίστε στο τιμόνι ενός L&K ŠKODA 110. Σας περιμένει μια απολαυστική βόλτα στην ιστορική Πράγα, όπου θα μάθετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, όχι μόνο για το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκεστε.

ΙΔΡΥΤΕΣ

Η εμπνευσμένη συνεργασία μεταξύ του Václav Laurin και του Václav Klement και η ίδρυση της κοινοπραξίας τους έθεσε τα θεμέλια για την επιτυχημένη ιστορία της εταιρείας μας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ LAURIN ΚΑΙ ΤΟΝ KLEMENT

Η ιστορία της ŠKODA ξεκίνησε το 1895 με τους ιδρυτές μας, τον Václav Laurin και τον Václav Klement. Εκτός από τα μικρά τους ονόματα και την αγάπη τους για την ποδηλασία, είχαν και ένα ακόμα κοινό: ένα δυνατό πνεύμα εφευρετικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Από την αρχή της παραγωγής στη Mladá Boleslav το 1895, η εταιρεία χάρισε στον κόσμο πολλούς θρύλους των αγώνων, αξέχαστες νίκες και σπουδαία οχήματα. Δείτε τα σημαντικά ορόσημα στην αγωνιστική ιστορία της ŠKODA.


ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Κάθε όχημα με το φτερωτό βέλος στο καπό του υπογράφει με περηφάνια μια μακρά παράδοση μόνιμης καινοτομίας. Το λογότυπο της ŠKODA καθαυτό έχει αλλάξει επίσης στο πέρας του χρόνου. Δείτε την εξέλιξή του και επισκεφθείτε το μουσείο της ŠKODA σε μια επίσκεψη εκτός ωραρίου.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ŠKODA

Γνωρίστε την ιστορία της ŠKODA στο μουσείο μας, όπου θα δείτε τα τελευταία φουτουριστικά πρωτότυπα μαζί με τα εμβληματικά μοντέλα.