Νέο ŠKODA FABIA - Βραβείο Red Dot

Νέο ŠKODA FABIA - Βραβείο Red Dot

In a professional context it often happens that private or corporate clients corder a publication to be made and presented with the actual content still not being ready. Think of a news blog that's filled with content hourly on the day of going live. However, reviewers tend to be distracted by comprehensible content, say, a random text copied newspaper or the internet. The are likely to focus on the text, disregarding the layout and its elements. Besides, random text risks to be unintendedly humorous or offensive, an unacceptable risk in corporate environments.

• Το νέο ŠKODA FABIA κερδίζει το Red Dot Award για τρίτη φορά μετά το 2008 και το 2015

• 17ο συνολικά βραβείο Red Dot για ένα μοντέλο της ŠKODA

• Το σπορ εξωτερικό και το ευρύχωρο εσωτερικό εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή

• Διεθνείς ειδικοί αξιολόγησαν πολλαπλά κριτήρια, όπως η λειτουργικότητα, η εργονομία και η ανθεκτικότητα

Το νέο ŠKODA FABIA το δημοφιλές εισαγωγικό μοντέλο της Τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας κέρδισε φέτος, για τρίτη φορά στη ιστορία του, το διάσημο βραβείο Red Dot για εξαιρετική σχεδίαση προϊόντων, μετά το 2008 και το 2015. Αυτό τοποθετεί την τέταρτη γενιά του FABIA στο ίδιο επίπεδο με την OCTAVIA, το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας. Τα μοντέλα της ŠKODA έχουν πλέον κερδίσει 17 βραβεία στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων του διάσημου διαγωνισμού σχεδιασμού. Η διεθνής κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τον ξεχωριστό σχεδιασμό, την ευρυχωρία και το ισορροπημένο πακέτο του FABIA συνολικά.

Προσφέροντας τον περισσότερο χώρο στην κατηγορία του, το νέο ŠKODA FABIA, στην τέταρτη γενιά του, κέρδισε πόντους για τον συναισθηματικό σχεδιασμό και τις σπορ του αναλογίες. Οι μπροστινοί προβολείς, σε σχήμα με έντονες γωνίες, που διαθέτουν στάνταρ τεχνολογία LED, επεκτείνονται μέχρι τη μάσκα ŠKODA. Ακριβώς όπως τα πίσω φώτα LED, διαθέτουν κρυστάλλινες δομές εμπνευσμένες από την τέχνη της υαλουργίας της Βοημίας. Μία άλλη τιμητική αναφορά στη χώρα προέλευσης του FABIA εμφανίζεται στις μπροστινές πόρτες, με τις γραμμές του αμαξώματος να σχηματίζουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο της Τσέχικης σημαίας.

Στην αιτιολόγηση της απόφασής τους, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του βραβείου Red Dot τόνισαν: «Η FABIA μεταφέρει μια σπορ αλλά και αρεστή εντύπωση μέσω της εξωτερικής της σχεδίασης. Το εσωτερικό έχει μια εκπληκτικά γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας.” Ο συμμετρικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων μαζί με την ανεξάρτητη κεντρική οθόνη και την οριζόντια διακοσμητική επένδυση τονίζουν το πλάτος του εσωτερικού και ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας της FABIA.

Ο Oliver Stefani, επικεφαλής της ŠKODA Design, δήλωσε: «Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot για το νέο FABIA είναι μια πολύ ιδιαίτερη τιμή και θαυμάσια επιβεβαίωση της δουλειάς μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, που προσπαθεί καθημερινά να αναπτύξει την προϊοντική ταυτότητα των μοντέλων μας με μεγάλη αφοσίωση και ενθουσιασμό. Για περισσότερα από δέκα χρόνια τώρα, τα αυτοκίνητά μας εντυπωσιάζουν σε τακτική βάση τα διεθνούς αποδοχής μέλη της κριτικής επιτροπής με τον συναισθηματικό σχεδιασμό, τους γενναιόδωρους χώρους, την πρακτικότητα και την εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής - ένα ελκυστικό πακέτο που εκτιμούν επίσης και οι πελάτες μας.»

 

48 ειδικοί σχεδιασμού από 23 χώρες αξιολογούν τις υποψήφιες συμμετοχές

Το Red Dot Award είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Τα συνολικά 48 μέλη της κριτικής επιτροπής από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών, σχεδιαστών, δημοσιογράφων και συμβούλων σχεδιασμού, αξιολόγησαν ανεξάρτητα κάθε συμμετοχή βάσει πολλών κριτηρίων, όπως το επίπεδο καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το 2022, το βραβείο Red Dot, το οποίο αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη σφραγίδα ποιοτικού προϊοντικού σχεδιασμού, θα απονεμηθεί για 67η φορά. Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Red Dot Gala στις 20 Ιουνίου 2022 στο Έσσεν της Γερμανίας.

Η τέταρτη γενιά FABIA εξασφάλισε αυτή την πολυπόθητη σφραγίδα ποιότητας για τη ŠKODA για 17η συνολικά φορά. Το πρώτο βραβείο Red Dot της Τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας απονεμήθηκε στην OCTAVIA COMBI II το 2006. Μετά από τέσσερα ακόμη βραβεία Red Dot στην κατηγορία Brand and Communication Design, η ŠKODA AUTO κέρδισε επίσης το βραβείο στην κατηγορία Interface & User Experience για πρώτη φορά πέρυσι για την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα MyŠKODA app και το ψηφιακό σύστημα σχεδίασης ŠKODA Flow.

 

Μια επισκόπηση όλων των μοντέλων της ŠKODA με το βραβείο Red Dot μέχρι σήμερα:

2022 ŠKODA FABIA IV

2021 ŠKODA ENYAQ iV

2020 ŠKODA OCTAVIA IV και ŠKODA KAMIQ GT

2019 ŠKODA SCALA

2018 ŠKODA KAROQ

2017 ŠKODA KODIAQ και ŠKODA OCTAVIA COMBI III

2016 ŠKODA SUPERB III

2015 ŠKODA FABIA III

2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK

2013 ŠKODA RAPID

2010 ŠKODA SUPERB II και ŠKODA YETI

2008 ŠKODA FABIA II

2007 ŠKODA ROOMSTER

2006 ŠKODA OCTAVIA COMBI II