Ήρθε το νέο ŠKODA KAROQ

Ήρθε το νέο ŠKODA KAROQ

In a professional context it often happens that private or corporate clients corder a publication to be made and presented with the actual content still not being ready. Think of a news blog that's filled with content hourly on the day of going live. However, reviewers tend to be distracted by comprehensible content, say, a random text copied newspaper or the internet. The are likely to focus on the text, disregarding the layout and its elements. Besides, random text risks to be unintendedly humorous or offensive, an unacceptable risk in corporate environments.

Το 2017 η ŠKODA παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της μάρκας στην κατηγορία των μεσαίων SUV, το KAROQ. Ένα πολυτάλαντο οικογενειακό all-rounder SUV, το οποίο κέρδισε πολλές και σημαντικές διακρίσεις ενώ παράλληλα αποτέλεσε ιδιαίτερα μεγάλη εμπορική επιτυχία, με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις στις 60 αγορές του κόσμου στις οποίες πωλείται.

Σήμερα η ŠKODA παρουσιάζει τo νέο KAROQ, ένα σύγχρονο SUV, με φρέσκια, μοντέρνα σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες συστημάτων για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ψηφιακή συνδεσιμότητα. Με το νέο KAROQ, η ŠKODA φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη εμπορική πορεία του μοντέλου, καθιστώντας το ως βασικό πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων της μάρκας.

Το νέο KAROQ διαθέτει ένα πιο εκφραστικό και δυναμικό design το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της ŠKODA. Η καινούργια φαρδύτερη εξαγωνική μάσκα ψυγείου, ο νέος εμπρός προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα στα δύο του άκρα και οι στενοί προβολείς LED δημιουργούν μία πιο ισχυρή παρουσία στον δρόμο. Με μήκος στα 4,38 m και μεταξόνιο στα 2,625 m, το νέο KAROQ παραμένει ένας ιδανικός συνδυασμός compact διαστάσεων, κορυφαίων για την κατηγορία χώρων και εκλεπτυσμένου στυλ.

Τα φώτα ημέρας χωρίζονται πλέον στα δύο και για πρώτη φορά το νέο KAROQ μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με προβολείς FULL LED Matrix. Η πιο μοντέρνα σχεδίαση στο πίσω μέρος τονίζεται από τα νέα πιο λεπτά πίσω φώτα τεχνολογίας LED, τα δυναμικά φλας και την μεγαλύτερη αεροτομή οροφής που συνεισφέρει στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής.

Σε συνδυασμό και με τις νέες ζάντες αλουμινίου οι οποίες συνοδεύονται από αεροδυναμικά καλύμματα Αero, την κάλυψη του δαπέδου και τα πλαϊνά πτερύγια στα πίσω παράθυρα, το νέο KAROQ έχει από τους καλύτερους συντελεστές αεροδυναμικής στην κατηγορία (Cd=0.30), κάτι που του εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα θορύβου αλλά και μειωμένη κατανάλωση.

Το ευρύχωρο και με εξαιρετικές δυνατότητες διαμόρφωσης σαλόνι συμπληρώνει τον περιπετειώδη και οικογενειακό χαρακτήρα του all-rounder SUV της ŠKODA. Το νέο KAROQ διαθέτει πολυάριθμα Simply Clever χαρακτηριστικά, πρακτικά τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων και πολλές έξυπνες λύσεις αποθηκευτικών χώρων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται το ευέλικτο σύστημα πίσω καθισμάτων VarioFlex, με πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσης του σαλονιού. Σε συνδυασμό με την εργονομική σχεδίαση του ταμπλό και τις πολλές πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα, το σαλόνι του νέου KAROQ είναι ένα ιδιαίτερα φιλόξενο και άνετο περιβάλλον. Οι επιβάτες απολαμβάνουν μοναδική για την κατηγορία άνεση και ευρυχωρία, χάρη στην εξαιρετική εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων που εξασφαλίζει το 2.625 mm μεταξόνιο. Ο χώρος των αποσκευών έχει χωρητικότητα που φθάνει τα 521 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα επεκτείνεται έως τα 1.630 λίτρα (ή τα 1.810 λίτρα μετά την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων VarioFlex).

Στο σαλόνι του νέου KAROQ διατίθεται πλέον μια διευρυμένη γκάμα χρωμάτων και υλικών για περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης με βάση τις ανάγκες και την αισθητική του κάθε αγοραστή. Ο προαιρετικός τριζωνικός κλιματισμός Climatronic παρέχει μεγαλύτερη άνεση ενώ μία νέα διακοσμητική επένδυση στο ταμπλό και τις πόρτες καθώς και τα πρόσθετα χρώματα στον Ambient εσωτερικό φωτισμό LED, δημιουργούν μία πιο ευχάριστη και μοντέρνα αίσθηση στο σαλόνι.

Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στο εσωτερικό υπογραμμίζει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νέου KAROQ και την έμφαση που δίνει η ŠKODA στην βιωσιμότητα. Η προαιρετικά διαθέσιμη επένδυση καθισμάτων ECO, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά μη ζωικής προέλευσης, όντας παράλληλα υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής ποιότητας.

Το νέο KAROQ εφοδιάζεται με μία πληθώρα από προηγμένα συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ασφάλεια των επιβατών. Μεταξύ αυτών διατίθενται έως και 9 αερόσακοι, Predictive Cruise Control και Travel Assist, Front Assist με City Emergency braking, Multi-collision braking και FULL LED Matrix προβολείς.

Τα συστήματα Infotainment τρίτης γενιάς με οθόνες αφής 8’’ έως 9,2’’ ενσωματώνουν κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως φωνητικό έλεγχο, ψηφιακό βοηθό Laura, λειτουργία SMART LINK με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple και υπηρεσίες ŠKODA Connect.

Μέσω του MyŠKODA app μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως έλεγχος λειτουργιών του αυτοκινήτου όπως για παράδειγμα το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών, η εμφάνιση του χώρου στάθμευσης κ.ά. To νέο KAROQ εφοδιάζεται επίσης με μερικές έξυπνες λύσεις, όπως για παράδειγμα η θύρα USB-C στον καθρέπτη για την φόρτιση on-board κάμερας ή προαιρετική θήκη Phone Box στην κεντρική κονσόλα για ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου.

Το νέο ŠKODA KAROQ εφοδιάζεται με μια γκάμα σύγχρονων κινητήρων της γενιάς EVO, οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή τους απόδοση, τα οικονομικά χαρακτηριστικά λειτουργίας τους και την φιλικότητα προς το περιβάλλον που εξασφαλίζουν οι χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Στην Ελληνική αγορά, το μοντέλο είναι διαθέσιμο στο λανσάρισμα του με τον κινητήρα 1.0 TSI 110PS ο οποίος συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και με τον 1.5 TSI κινητήρα 150PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT), σε συνδυασμό με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ θα διατίθεται στην σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Ambition και Style.

Ενδεικτικά, ο εξοπλισμός της κάθε έκδοσης περιλαμβάνει:

 

ΑΜΒΙΤΙΟΝ

• LED Προβολείς, φώτα ημέρας & πίσω φώτα

• 7 αερόσακους

• Front Assist

• Driver Alert System

• Cruise Control

• CLIMATRONIC - Αυτόματος 2-ζωνικός κλιματισμός

• Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω

• Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες

• KESSY Go

• Light & Rain Assist

• SUNSET - Σκούρα πίσω κρύσταλλα

• BOLERO - Ηχοσύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8" HD + BLUETOOTH

• Λειτουργία SMART LINK (Mirrorlink, Car Play, Android Auto) με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple

• Φωνητικό έλεγχο

• ŠKODA Connect Remote Access & Proactive Service

• Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών “Scutus” με μαύρα αεροδυναμικά καλύμματα


STYLE (επιπλέον της Ambition)

• ΚESSY Full

• DRIVING MODE SELECT - Επιλογή προφίλ οδήγησης

• Ράγες οροφής σε ασημί χρώμα

• Χρωμιωμένο πλαίσιο παραθύρων εξωτερικά

• Comfort καθίσματα εμπρός

• Αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων

• Βάσεις στήριξης tablet


Οι τιμές του νέου ŠKODA KAROQ ανά επίπεδο εξοπλισμού και κινητήρα, έχουν ως εξής: